Rogier de Jong, dichter en stadsdichter van Aardenburg
Links
Rechts

Home

Publicaties

Media

Dichter

Stadsdichter

Weblog


Nieuws
Seinpost in aantocht!

In het najaar van 2020 verschijnt bij uitgeverij Liverse Rogier de Jongs tweede dichtbundel Seinpost. Nadere berichten over de uitgave en de – coronaveilige – boekpresentatie/-bundelvoorstelling volgen op deze site.


Boekuitreiking in Casa Portiera ABC

De Zeeuwse schrijver Peter Frantz overhandigt zijn boek Roots – dat zich deels in Aardenburg afspeelt – aan Casa Portiera ABC. V.l.n.r. Monica Martens, Peter Frantz en Rogier de Jong. Dankzij Frantz’ overzeese connecties besteedde het Canadese tijdschrift ‘De Krant’ aandacht aan de uitreiking. ‘De Krant’ is een uitgave voor de vele Nederlandstaligen in Noord–Amerika.


Stadsdichter van Aardenburg

In april 2020 kozen de inwoners van Aardenburg Rogier de Jong tot hun stadsdichter. Twee jaar lang mag hij stedelijke gevoelens en gebeurtenissen verwoorden aan de hand van gedichten. De stadsgedichten kunt u hier vinden.

Aandacht voor Memento

Poëziecentrum Nederland besteedt aandacht aan mijn dichtbundel Memento! Corona en weder dienende zal Wim van Til in januari 2021 de bundel bespreken en mij en passant er enkele vragen over stellen. Ook zal ik een paar gedichten voordragen. Locatie: Mariënburg 29, 6511 PS Nijmegen.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur. Meer info volgt op deze site.


Laaglandse poëzie

Op verzoek van het literair periodiek Ballustrada stelde Rogier de Jong voor het voorjaarsnummer van 2020 de rubriek Laaglandse poëzie samen met bijdragen van achttien Zeeuws–Vlaamse dichters, onder wie Jacques Hamelink.


Gala der stadsdichters

Op 6 december 2020 zal Rogier de Jong – corona volente – aantreden op het Groot Gouds Stadsdichtersgala. Het Stadsdichtersgala is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij dorps– en stadsdichters strijden om de Grote Prijs van Gouda. Het aantal publieksstemmen geeft de doorslag, dus support van de eigen achterban is onmisbaar!


Coronaveilige poëziemiddag

Een aanstekelijke en toch coronaveilige poëziemiddag op 16 augustus in Aardenburg met een mooie line–up bestaande uit Dinie Sophie Fintelman, Eke Mannink, Tijs van Bragt, Johan Meesters en Aschwin van den Abeele. Rogier de Jong droeg voor uit zijn nieuwe dichtbundel Seinpost en uiteraard mocht een stadsgedicht ook niet ontbreken. Een fijn publiek en mooie muziek van Frank Leenhouts & vrienden.

Island-slam!

In het kader van de Poëzieweek 2020 ontmoetten acht Zeeuwse en acht Dordtse dichters elkaar op 31 januari in Dordrecht. Een echte ‘island-slam’ die opvallend veel jongere toehoorders trok. Een mooie en stimulerende avond die muzikaal werd opgeluisterd door singer–songwriter Thisgirlslife.


Boekpresentatie Memento

Op 23 maart 2019 vond in Aardenburg de boekpresentatie plaats van Memento. Na voordrachten van André van der Veeke en Tijs van Bragt, overhandigde Rogier de Jong het eerste exemplaar van de bundel aan Mariëtte Blanken, de zuster van Willemien, aan wie Memento is opgedragen. Het Brugse ensemble Quatuor des Mains omlijstte de presentatie met stijlvolle muziek.


Casa Portiera ABC

Omdat we het niet konden laten: na in 2019 tijdens de kunstbiënnale een pop–upboekwinkel te zijn begonnen in het hartje van Aardenburg, besloten we na afloop het project voort te zetten, nu als start–up. ‘We’, dat zijn de vrijwilligers van Casa Portiera ABC die met hart en ziel deze boekwinkel in een kunstgalerie draaiende houden. Waarbij ‘ABC’ staat voor ‘art, books & coffee’.


©   Rogier de Jong