Marge links

Rogier de Jong

Marge rechts
Home
Publ.
Poëzie
Over
Podium
Blog


MediaPZC (1)

De PZC besteedde op 22 maart 2019 aandacht aan mijn debuutbundel Memento. Verslaggever Jan van Damme maakte er een mooi artikel van dat ook in de Persgroep-uitgaven AD, de Stentor en Tubantia verscheen.PZC (2)

Op 27 oktober 2018 wijdde de PZC een artikel aan poëzievoordrachten in het kader van de 'Nacht van de nacht'. Ook in de watertoren van Oostburg werden voordrachten gehouden: letterlijk - en hopelijk ook figuurlijk - poëzie op 'hoog niveau'. Helaas kon ik er die avond niet bij zijn. Ad van Rijswijk droeg voor uit mijn werk en sloot stijlvol af met 'Do not gently go into that night' van Dylan Thomas.

PZC (3)

Mario Molegraaf in de PZC van 29 april 2019 over Memento: 'Een gedenkteken'. Een artikel dat niet over de dichtbundel maar over de auteur ging, waarmee het dus eigenlijk een dichtersportret was.Kamiel Choi


Meander Magazine

Een recensie van Memento verscheen op 31 mei 2019 in het literaire tijdschrift Meander Magazine. Hoewel criticus Kamiel Choi zich geen liefhebber van het parlando-genre betoont, kon hij toch waardering opbrengen voor Memento: 'Een zeer persoonlijke bundel die weet te ontroeren met herkenbare beelden'.
Zijn reclametekstschijvers buitenstaanders in de literatuur? George Orwell en Willem Elsschot lijken mij boven elke twijfel verheven. Gelukkig bespeurt Choi ook in Memento de taal van een ‘professionele’ dichter. Bepaalde regels doen hem aan Menno Wigman denken. Een fors compliment.


Omroep Zeeland

Op 15 mei 2020 werd ik door Omroep Zeeland geïnterviewd over mijn verkiezing tot stadsdichter van Aardenburg. Radioreporter Remco van Schellen stelde aanstekelijke vragen, al was de pret snel voorbij. Gelukkig mocht ik mijn eerste stadsgedicht voordragen.

Remco van Schellen in gesprek met de stadsdichter van Aardenburg.
© Rogier de Jong